Om K2 Keramik

Välkommen till K2 Keramik!

Vi arbetar med keramiska material till allt från extra starka fundament till pooler, garage och bassänger till köksknivar och rena inredningsdetaljer. Keramiska material har många användningsområden och det finns också många fördelar, som till exempel värmetålighet och hårdhet. För att man ska kunna framställa ett material med rätt fördelar gäller det att ha stor kunskap och erfarenhet inom området, och det är precis det du hittar här på K2 Keramik!

När man säger keramik tänker många automatiskt på krukor och annat lergods, men faktum är att keramiska material är mycket mer än så. Det handlar om olika sammansättningar av material som får olika egenskaper. Om man till exempel jämför lergods med stengods, som också är en keramisk term, så har stengods en högre andel av mineralen kvarts, och eftersom det kan brännas vid högre temperaturer så blir resultatet också mer hållbart och vattentätt. Man kan med andra ord fånga de egenskaper vars fördelar man vill ha, som till exempel i köksknivar där keramiska sådana håller mycket längre än knivar av stål eftersom materialet är hårdare och inte behöver slipas lika ofta för att behålla sin skärpa.

Vi arbetar alltså med keramik, men var kommer K2 in i bilden? Jo, vi tänkte som så att vi ville ha ett namn eller ord som kunde representera de otroligt häftiga material som vi arbetar med, och K2 kändes helt enkelt rätt. Mount Everest är som bekant världens högsta berg, och efter det kommer K2 som världens näst högsta berg. Men trots att det förstnämnda är högre är det faktiskt K2 som är den största utmaningen. K2 är ett mäktigt och imponerande berg, och det var just den där mäktiga känslan vi ville ha i vårt namn, för det är så vi känner för materialen vi arbetar med. De är naturliga och de lever sitt eget liv, men med rätt förutsättningar kan vi tämja dem och skapa otroliga saker!